За мен

Като човек, който винаги се е интересувал от храненето и това как работи човешкото тяло, съм изпробвала върху себе си почти всички съществуващи режими и диети- диетата на Атанас Узунов – по-известна като Кето режима, Зоната, 12 дневната диета, 90 дневна диета (разделно хранене), тази на Дюкан- високо протеинова- ниско въглехидратна диета, безразборно периодично гладуване (фастинг), лунни диети, точкови и какво ли още не (само до Карнивор диета не съм стигала). Изпробвах всичко, което беше модерно или моя приятелка правеше. Практикувах и различни видове спорт, силови и интензивни тренировки, но все свалях и качвах килограми, не много, но тези които свалях, се връщаха и се получаваше йо-йо ефект. Не успявах да достигна оптималната форма, която желаех, а същевременно и спортувах изтощително. Впоследствие дойде осъзнаването, че всички тези диети имат краткосрочен ефект, защото не са индивидуално създадени за нуждите на моето тяло и моя начин на живот.

Най-добрите си резултати получих, след като се запознах с нутрициологията.

Превърнах хобито и любопитството си в начин на живот и в помощ на хората да бъдат здрави, щастливи и красиви. Помагам им да свалят излишните килограми без глад, лишения и крайности като изготвям индивидуални хранителни режими. Но първо помогнах на себе си.

Смятам, че всеки е тук с мисия и доброто трябва да се споделя.

И всъщност всичко е много просто- аз нахраних тялото на клетъчно ниво- попълних липсите на жизненоважните елементи, витамини и минерали, смених начина на съчетаване на храните, започнах да практикувам подходящи и щадящи за мен спортове, а не водещи до тотално физическо изтощение и засилващи апетита, което впоследствие пак трябваше да се компенсира с хранене.


Мога да бъда полезна в изграждането на хранителни навици, хранителни режими, детокс програми, профилактика и всичко свързано с храненето и природосъобразния начин на живот.

Най-важното- направих това с идеята да съм здрава, а не слаба на първо място и тялото ми се отблагодари, защото е било натоварвано години наред с различните изтощителни, несмислени и неприродосъобразни режими и диети.

А здравето е хармония. Няма болести! Имаме отклонения от здравето, дисбаланси и нарушаване на тази хармония.

Моите консултации са свързани предимно първо с оздравяване и дохранване на тялото с необходимите микро и макро елементи за възстановяване на тази хармония. След това е отслабването, което в крайна сметка идва само.

Защото когато човек е здрав - може да бъде какъвто и който си поиска. Здравето ни не е константа величина и ние трябва да се грижим за него чрез хранене, мисли и движение. То е резултат от нашето действие или бездействие.

Днес живеем в свят, в който храната ни е компрометирана. Нутрициологията е наука за здраве чрез хранене, а нутриционистът търси корена на проблема и се стреми да го балансира чрез подходящи храни и добавки. Нутриционистът винаги знае какви въпроси да зададе, за да може на базата на дадените симптоми, да определи дали човек има някакъв дефицит или дисбаланс и да се погрижи за неговото елиминиране. Нутриционистът може да ви помогне да отслабнете и да свалите излишните килограми, съответно и да ги задържите; да спрете да пиете повечето лекарствата, които са ви казали, че трябва да пиете цял живот; да спрете да боледувате и да възвърнете здравето и имунитета си; да излекувате хормоналните проблеми; високото кръвно и високият холестерол; кожните проблеми; дискомфорта със стомашно-чревния тракт; депресията и паник атаките и всяко друго неразположение, което ви кара да не се чувствате спокойни, щастливи и себе си.

Не е нужно човек да иска само да отслабне или да има здравословен проблем, за да потърси нутриционист- нужно е желание да иска да подобри начина си на живот и да подкрепи тялото си, за да може то да му служи дълго време. Всичко останало идва само на мястото си.

Как мога да ви помогна?




Изпратете запитване


Благодарим Ви! Вашето съобщение беше изпратено успешно.
Грешка! Моля, попълнете всички полета.